Nieuws over melanoom

31-12-2015

Melanoompunt voorgesteld op de BADO meeting van 16 januari 2016

Op zaterdag 16 januari 2016 hield BADO haar derde jaarlijkse meeting over huidkanker en melanomen. Deze meeting gaat ging in het Brussels Hilton Grand Place hotel. 

De hoofdthema's "huidkanker en immunologie" en "immunotherapie toegepast op huidkanker"kwamen uitgebreid aan bod. Het gaat hier over een medische conferentie waarbij artsen de doelgroep zijn. 

De patiëntenorganisatie Melanoompunt kreeg de kans om zich voor te stellen:

"Op verzoek van dr. Pascal Wolter zijn wij in juli vorig jaar samengekomen om de mogelijke oprichting van een melanoom patiëntenorganisatie te bespreken. Vandaag staan wij hier om u allen erover te informeren dat de Melanoompunt een patiëntenorganisatie vandaag een feit is.

Eerste doelstelling van onze organisatie Melanoompunt is om melanoom patiënten en hun naastbetrokkenen over alle aspecten van melanoom te informeren en hen de gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten. Informeren doen we door middel van een website melanoompunt.be, die op 1 januari jl. Live is gegaan. BADO fungeert als medische adviesraad ten aanzien van tijdigheid en accuraatheid van onze teksten. Ontmoetingen van lotgenoten zullen meermaals per jaar plaats vinden op meerdere locaties. De eerste ontmoetingsdag is gepland in Leuven op zaterdag namiddag, 27 februari.

Wij kunnen de melanoompatiënten enkel bereiken via u allen. Daarom suggereren wij dat u een aantal folders en posters meenemen (op onze info-tafel) om in uw kabinetten ter beschikking te leggen of op te hangen en uw melanoompatiënten te stimuleren om onze website te bezoeken zodat ze op die manier met ons in contact kunnen treden.

In naam van Melanoompunt bedank ik BADO voor deze kans die ons geboden werd om onze organisatie toe te lichten."