Nieuws over melanoom

18-07-2018

15 september: Manu Keirse op de ontmoetingsdag in Hasselt

Tijdens deze ontmoetingsnamiddag gaat Manu Keirse zich gedurende 75 minuten focussen op waardig leven als je geconfronteerd bent met een zeer ernstige ziekte zoals melanoom. Welke impact heeft zo'n ziekte op mezelf en mijn familie, mijn naaste vrienden? Hoe ga je om met de boodschap dat je de ziekte misschien niet overleeft?

Deze ontmoetingsnamiddag is niet enkel bedoeld voor de melanoompatiënten maar vooral ook voor al hun naastbetrokkenen: familie en vrienden.

Na de uiteenzetting is er drank en gebak voorzien. In een praatcafé kan iedereen dan nog een uurtje blijven napraten.

Emmanue͏̈l (Manu) Keirse is een klinisch psycholoog en licentiaat in de medico-sociale wetenschappen. Hij werkte op het kabinet van het minister van Consumentenzaken, Volksgezondheid en Leefmilieu, was directeur van de Patiëntenbegeleiding van de Universitaire Ziekenhuizen KU Leuven en als directeur-bestuurder van het Regionaal Ziekenhuis te Leuven te Leuven, en geeft les aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven en aan de Benelux-universiteit te Eindhoven. Door zijn doctoraatstudie werd hij expert in patiëntenbegeleiding, rouwverwerking en palliatieve zorg. Hij is een veel gevraagd spreker over omgaan met verdriet en confrontatie met ernstige ziekte en de dood.

Lees verder..