Melanoompunt

MELANOOMPUNT

Search

Menu

Ontmoetingsdag – Basisbegrippen in melanoombehandelingen – Gent

Basisbegrippen in melanoombehandelingen

Het tweede ontmoetingsmoment van Melanoompunt vzw greep plaats op zaterdag 15 oktober 2016 ’s namiddags in het evenementencentrum Zebrastraat te Gent. Het opzet van deze ontmoeting is eerst informatief door een uiteenzetting afgerond met een vraag- en antwoord sessie. Na de pauze voorzien we in de zeer aangename lounge een Melanoompunt Praatcafé waar lotgenoten en naastbetrokkenen elkaar kunnen ontmoeten.

Tijdens het informatieve deel dat aanvat om 14u gaf prof. Lieve Brochez, oncologe van het Departement Dermatologie van UZ Gent, voorzitster van BADO (Belgian Association of Dermato-Oncology) een bondig en duidelijk overzicht over basisbegrippen in melanoombehandelingen, hoe deze methodes precies werken tegen melanoom kanker, welke de meest recente evoluties zijn op dit vlak en wat we nog kunnen verwachten op relatief korte termijn. 

We willen haar uitdrukkelijk danken voor het beschikbaar stellen van het geprojecteerde materiaal van haar uiteenzetting. Al het materiaal blijft copyright van prof. Brochez.

De voordracht van prof. Lieve Brochez kan hier bekeken en gedownload worden: