Melanoompunt

MELANOOMPUNT

Search

Menu

Ontmoetingsdag – Waardig leven – Hasselt

Manu Keirse: Waardig leven met een ernstige ziekte

Tijdens deze ontmoetingsnamiddag raakte Manu Keirse alle aanwezigen. Hij had het over de confrontatie met een zeer ernstige ziekte zoals melanoom. Welke impact heeft zo’n ziekte op mezelf en mijn familie, mijn naaste vrienden? Hoe ga je om met de boodschap dat je de ziekte misschien niet overleeft?

Emmanue͏̈l (Manu) Keirse is een klinisch psycholoog en licentiaat in de medico-sociale wetenschappen. Hij werkte op het kabinet van het minister van Consumentenzaken, Volksgezondheid en Leefmilieu, was directeur van de Patiëntenbegeleiding van de Universitaire Ziekenhuizen KU Leuven en als directeur-bestuurder van het Regionaal Ziekenhuis te Leuven, en geeft les aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven en aan de Benelux-universiteit te Eindhoven. Door zijn doctoraatstudie werd hij expert in patiëntenbegeleiding, rouwverwerking en palliatieve zorg. Hij is een veel gevraagd spreker over omgaan met verdriet en confrontatie met ernstige ziekte en de dood.