Melanoompunt

MELANOOMPUNT

Search

Menu

Ontmoetingsdag & Bewegingsdag- Ieper & Tervuren

Dertiende ontmoetingsdag & bewegingsdag ging door op 12 september 2020 in Ieper en Tervuren. ondanks Corona.

Ongewone tijden vragen ongewone oplossingen. En toch gingen we dit jaar  bewegen zoals gepland op 12 september 2020 want bewegen, uiteraard aangepast aan de coronamaatregelen.

Bewegingsdag Melanoompunt in Ieper

Ieper was een van de drie locaties  op de uitnodiging. Het blijkt dat het Provinciaal Domein De Palingbeek aantrekkelijk is, want negen patiënten of naastbestaanden tekenen in. Vijf leden van het bestuur versterken de groep.
Om half twee zijn de meeste ingeschrevenen al aan de cafetaria. Geleidelijk komen de anderen aan en om half drie start de wandeling. Dominiek (Orroi) neemt de leiding van de groep. De patiënten en naastbestaanden praten gemoedelijk en zonder het te merken zijn er drie kilometer afgelegd. Wie vermoeid is, kan vlot naar de cafetaria. De overigen stappen verder. Na vijf kilometer is er opnieuw een gelegenheid om naar de cafetaria te gaan. De overigen werken de zeven kilometer af.

Onderweg zijn er monumenten waarbij er uitleg gegeven wordt. Maar, al kan het anders, de gesprekken gaan hoofdzakelijk over ziekte, evolutie, verwerking en bespiegelingen rond de toekomst.

Na de afronding van de wandeling ontspinnen er opnieuw ernstige gesprekken. Gelukkig is er koffie en gebak, aangeboden door Melanoompunt.

Bewegingsdag Melanoompunt in Tervuren
Om 13:30 uur wordt een groepje verwacht bij de ingang van het park van Tervuren. De stembanden hebben meer werk dan de voetjes: er wordt vaak meer gepraat dan doorgestapt. Maar daarin zat ook de meerwaarde van deze dag: we hadden alle tijd om het eens uitgebreid met elkaar te hebben over vanalles maar eigenlijk vooral onze ervaringen met DE ziekte…

Halverwege onze barre tocht was er een welkome stop bij een ijsco-kar. Alice mocht zelfs even in de stoel van de ijsman zitten. En verder gingen we, de vijver van het park rond. Op gepaste afstand van elkaar.

Nog even een lusje naar het Paleis van Tervuren en we hebben de bewegingsdag beëindigd waar we begonnen waren  met een goodiebag en een melanoompunt-t-shirt voor degene die er nog geen hadden. Daarna op eigen initiatief nog even wat gaan drinken op het grote terras van CC Warandepoort met een fles ontsmettingsgel op tafel ! Het was een andere bewegingsdag dan gepland maar zeer zeker niet minder gezellig ! Het was fijn om elkaar na zoveel tijd weer eens ‘live’ te zien en samen genoeg tijd te hebben om te babbelen.