Melanoompunt

MELANOOMPUNT

Search

Menu

Belgen beschermen hun huid te weinig tegen de zon

‘Slechts 14 procent van de Europeanen beschermt zich het hele jaar door tegen de zon. Wij Belgen blijken nog slechtere leerlingen met amper 6 procent’, zegt dermatoloog Thomas Maselis, voorzitter Euromelanoma België.

‘Veel te weinig natuurlijk, want blootstelling aan de zon en gebrek aan zonbescherming hebben een opstapelend, blijvend effect op onze huid. Met de sensibiliseringscampagne ‘Je hebt maar één huid’ willen we mensen hun huid laten zien als hun meest kostbare kleding.’

Om je huid fatsoenlijk te beschermen, moet je zo veel mogelijk onnodige UV-blootstelling vermijden, zonnecrème gebruiken en een zonnebril of beschermende kledij dragen. Wat dat laatste betreft, zijn Belgen heel laks: 7 procent draagt beschermende kleding, terwijl het gemiddelde voor Europa 16 procent bedraagt. Ook in ons land is er dit jaar een preventieweek, van 8 tot 12 mei, waarbij je bij de deelnemende dermatologen terecht kan voor een gratis huidonderzoek.”

Lees De Standaard van 28 maart 2017.