Melanoompunt

MELANOOMPUNT

Search

Menu

Ontmoetingsdag – Omgaan met vermoeidheid – Lier

Op zaterdag 22 april 2017 ging onze vierde ontmoetingsdag door in de Brasserie en Feestzalen Zuid-West te Lier. Thema van deze dag was: “Omgaan met vermoeidheid“.

Vermoeidheid is een van de meest voorkomende bijwerkingen van de nieuwe melanoom therapieën. Steeds moe en moedeloos ook al heb je veel geslapen. Hoe ga je er mee om? Veel van onze patiënten hebben het er heel moeilijk mee en hebben ons dat ook laten weten. Eerst bracht Kristien een getuigenis over de problematiek van vermoeidheid bij melanoompatiënten, vanuit haar eigen beleving. Dr. Nathalie Blockx van het AZ Middelheim, Wilrijk bracht een overzicht van alle puzzelstukjes waaruit vermoeidheid bestaat, wat de mogelijke oorzaken ervan kunnen zijn en wat er aan kan worden gedaan. Zowel medisch, als psychologisch als fysisch. Ben Oddery, kinesitherapeut van AZ Middelheim vervolledigde het infogedeelte door dieper in te gaan op fysieke oefeningen en beweging die kunnen helpen om beter met vermoeidheid te kunnen omgaan.

De presentaties zijn hieronder te vinden.