Melanoompunt

MELANOOMPUNT

Search

Menu

Ontmoetingsdag & Bewegingsdag – Overijse Zoniënwoud

Voor het eerst werd ons ontmoetingsmoment een bewegingsmoment in Overijse op zaterdag 21 september 2019.

In een zonovergoten Jezus-Eik vond de eerste editie van onze bewegingsdag plaats. Er was gelegenheid om kort en lang te wandelen of fietsen en om yoga te beoefenen. Wat je koos, deed je in elk geval in je nieuwe helblauwe melanoompunt-poloshirt !
Het Zoniënwoud is zo afwisselend dat het zich goed leent voor dergelijke activiteiten, hoewel sommige deelnemers zeiden: “We hebben alleen maar gebabbeld en gestapt, en geen tijd genomen om om ons heen te kijken”.
Toch voerden de tochten ons langs het gerenoveerde Africa-museum, het park en de jazz-fontein van Tervuren, en langs de Voer hebben we het huis van prins Laurent, het apenverdriet en de sequoia’s kunnen bewonderen.
Degenen  die gekozen hadden voor een korte bewegingsactiviteit konden dan de serres van Soniën bezoeken, waar we interessante uitleg kregen over de druivenkweek en het maken van wijnen in deze Druivenstreek.
Aan het einde konden we ook druivensap proeven, erg lekker!Terug in het cultureel centrum, was er gelegenheid tot babbelen, onder het genot van een hapje en een tapje. Dit is toch altijd wel het gedeelte van onze bijeenkomsten waar ik het meest waarde aan hecht : bijbabbelen met de lotgenoten, ervaringen en tips uitwisselen, een waardevol moment. 
Voor onderweg naar huis, kregen we nog een bakje druiven mee, lekker! 

Iedereen content na een geslaagde bewegingsdag, met veel zon en veel warmte.