Melanoompunt

MELANOOMPUNT

Search

Menu

Spectaculaire verbetering overlevingskansen melanoom

ESMO 2019 (European Society for Medical Oncology) conferentie in Barcelona rapporteert spectaculaire verbetering overlevingskansen melanoom met metastases stadium IV.

De 5 jaars overleving uit studie checkmate 067, uitgezaaid melanoom stadium IV.

Rapportage van deelnemers Violeta, Martina en Bianca (MPNE en Stichting Melanoom Nederland) op onze besloten facebook pagina Melanoompunt: “Bovenste lijn combi ipi/nivo, daaronder nivo, daaronder ipi. Voor 2011 was de overleving bij uitgezaaid melanoom nog 6-9 maanden. Ook uit andere lezingen werd de overtuiging gedeeld dat de beste kans om stadium IV te overleven is de combinatie ipi/Nivo. Natuurlijk zijn er de bijwerkingen, die door ervaring beter behandelbaar zijn.”