Melanoompunt

MELANOOMPUNT

Search

Menu

Immunotherapie biedt 25% kans op genezing van uitgezaaid melanoom 5 jaar na de start van de behandeling

Melanoom is de meest agressieve huidkanker met tot voor kort altijd een fatale afloop wanneer de kanker zich verspreidt in het lichaam. Onderzoekers van het UZ Brussel onder leiding van prof. dr. Bart Neyns volgden tussen 2010 en 2022 bijna 300 patiënten met uitgezaaid melanoom die met immunotherapie werden behandeld. Vanaf 5 jaar na de start van hun behandeling werd bij 25% van de patiënten de kans op herval haast verwaarloosbaar klein. Zelfs kleiner dan de kleine kans op diagnose van een nieuwe, andere tumor. Het team stelde de resultaten van dit onderzoek vorige week voor op het congres van de European Society for Medical Oncology (ESMO) in Parijs.

Lees het hele artikel op de UZ Brussel website