Melanoompunt

MELANOOMPUNT

Search

Menu

Onderzoekers van het UZ Brussel ontdekken een nieuwe efficiënte behandeling voor resistente melanoom huidkanker

Het team van prof. Bart Neyns, diensthoofd Medische Oncologie, testte een nieuwe experimentele behandeling waarbij lichaamseigen cellen die het immuunsysteem helpen om kankercellen aan te vallen en onschadelijk te maken (dendritische cellen) samen met een bijkomend synthetisch immuun bevorderend middel (AS01B) worden geïnjecteerd in de tumor. Het doel is op die manier de afweerreactie te versterken. Het klinisch onderzoek richtte zich op melanoompatiënten met uitzaaiingen in de huid en lymfeklieren die makkelijk konden ingespoten worden. De behandeling is veilig bevonden en biedt uitstekende resultaten. Bij twee van de acht patiënten verdwenen alle uitzaaiingen. De resultaten werden vorige week voorgesteld tijdens de 37th Annual Meeting of the Society of Immunotherapy of Cancer (SITC) in Boston door dr. Jens Tijtgat. Gezien deze eerste, beloftevolle resultaten wordt de klinische studie in 2023 hervat.

Lees het hele artikel op de UZ Brussel website