Melanoompunt

MELANOOMPUNT

Search

Menu

Ontmoetingsdag 13 mei te Vilvoorde

In de enquête die we gehouden hadden naar aanleiding van de studiedag van dit jaar, werd meerdere keren geopperd om een ontmoetingsdag te organiseren rond alle mogelijke financiële tegemoetkomingen. Dat gebeurde 13 mei in Vilvoorde.
 
De ontmoetingsdag zorgde voor veel discussie en interactie. Eerst met Kristien van het Vlaams Patiënten Platform over de financiële maatregelen voor chronisch zieken. Haar presentatie vind je hier.
 
Daarna met Lynn Formesyn, jonge moeder, auteur en zelf chronisch ziek, die kwam vertellen over haar aangrijpende ervaringen. Zij gebruikte metaforen als cactus, ouder wordende gsm en de lepeltheorie voor een prikkelbare mama, een chronisch zieke met mankementen waar je mee moet dealen en het aantal lepeltjes (hoeveelheid energie) dat je per dag tot je beschikking hebt, en pas op, op = op…