Melanoompunt

MELANOOMPUNT

Search

Menu

The New Faces of Cancer

Mensen overleven steeds vaker hun kankerdiagnose. Patiënten leven langer én hebben een betere levenskwaliteit tijdens hun behandeling. Innovaties in de wetenschap zoals immunotherapie is hier één van de drivers voor. Mede door innovatieve kankerbehandelingen is de overlevingskans en de levenskwaliteit voor kankerpatiënten significant gestegen. New Faces of Cancer (een initiatief van MSD met de longkanker patiënten vereniging Prolong alsook Melanoompunt) wil stil staan bij die enorme evolutie van de afgelopen jaren, maar wil ook vooruit kijken naar het potentieel van innovatieve kankerbehandelingen.

Patiënten, oncologen en oncocoaches deelden inspirerende verhalen en delen hun uitzonderlijke blik op wat het vandaag betekent om te leven met kanker.
Aansluitend gingen patiënten, oncologen en oncocoachen in debat met beleidsmakers. Er werd gepraat over hoe het is om te leven met een kankerdiagnose en wat de toekomst zal brengen. Er werd naar uitdagingen en oplossingen voor de toekomst gezocht.

Met Professor Baurain, Ocak, Decoster, Sabrina Schietaert, onco-coach, Luc en Bernard van Prolong, Leen, Diane, Marianne, Ward Rommel van KOTK, Patricia Lanssiers van Stichting tegen kanker, Kathleen Depoorter en Robby Decaluwé van het federaal parlement.

Voor meer informatie zie de website